Sälj dina begagnade mp3:or

2008-12-09 13:17  
Bopaboo.com

Den USA-baserade sajten Bopaboo.com vill bli platsen för handel med "begagnade" musikfiler, för 25 cent per låt.

Musikbranschen har länge lobbat för att vi ska respektera musikfiler som ägodelar på samma sätt som fysiska skivor. Nu verkar den ha fått gehör, fast kanske inte exakt på det sätt som den önskat sig.

Efter mönster av butiker för begagnade skivor håller USA-företaget Bopaboo på att öppna en webbutik där du kan sälja dina låtar i filform för 25 cent styck, 2 kronor, när du tröttnat på dem.

Av priset får upphovsmannen ingenting. Bopaboo sägs få 5 cent, men tar i praktiken hela slanten. Säljarens 20 cent går nämligen inte att få ut i reda pengar utan kan bara användas för att köpa andras filer i butiken.

Bloggaregör reflektionen att en och annan säljare säkert behåller sin egen kopia på hårddisken, och att det därmed blir fråga om olaglig kopiering trots allt.Andraframhåller att användarvänligheten tills vidare är minst sagt bristfällig.

Tills vidare prövas tjänsten i en betaversion öppen enbart för användare i USA.

Alexander Kristofersson

Mer om: Bopaboo mp3

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt