Så ska Spotify förbättra sin gratistjänst

2018-04-25 14:05  
Foto: Alamy

Spotify utökar sin gratistjänst i förhoppning om att en mer variationsrik musiktjänst ska göra strömmad musik ännu större i världen.

– Vi vet att det är enda sättet att nå vårt mål med miljarder fans på plattformen och göra hela musikindustrin så stor som vi tycker att den ska vara, sade Gustav Söderström, utvecklingschef på Spotify, vid en presskonferens i New York.

Användare får tillgång till 15 olika spellistor, ungefär 40 timmars musik, och det blir möjligt att skapa egna spellistor. Den nya gratistjänsten är dessutom 75 procent datasnålare än tidigare, något som ska locka användare som har begränsad surf i sina mobilabonnemang.

Spotify hade 71 miljoner abonnenter och 90 miljoner användare av gratistjänsten i slutet av 2017. Enligt Gustav Söderström har 60 procent av Spotifys abonnenter ursprungligen använt gratistjänsten.

Mer om: Spotify

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt