Digitalisering

Så lätt knäcker polisen din mobilkod

Micro Systemation hjälper polisen att ta sig in och tömma mobiltelefoner på bevis i brottsutredningar. Foto: Micro Systemation
Micro Systemations första produkt var ett mjukvaru-gsm, en programvara som fungerade som modem i datorn. Detta var i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet. När den marknaden dog var företaget illa ute - tills man kom på Xry och fick världens polismyndigheter som sina kunder.

Du tror att du har skyddat din Iphone med din fyrsiffriga inloggningskod. Icke sa Nicke. Med den svenska programvaran Xry tar det bara två minuter för polisen att komma in i mobilen.

Publicerad

Det är Solnaföretaget Micro Systemation som lagt ut en video på Youtube om hur snabbt polisen tar sig in i mobilen även om den är låst med en personlig, fyrsiffrig inloggningskod.

Den amerikanska affärstidningen Forbes har uppmärksammat filmen och skriver om hur snabbt Micro Systemations lilla magiska Xry-dosa, liten som en hockeypuck, knäcker lösenordet, tar sig in mobilen, laddar ned alla data till en pc-dator och dekrypterar den.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här