Så får du koll på sociala medier

2010-04-29 12:14  

Idag lanserar Linköpingsbolaget Twingly sajten Mediebevakare.se, en wiki över verktyg som bevakar sociala medier. Inspirationen kom från en artikel i Ny Teknik.

–Vi vill ge kunder som ska välja verktyg för mediebevakning en bättre översikt så att de kan göra ett tryggt val, säger Martin Källström som är vd på Twingly.

Hittills finns omfattande information om sju olika verktyg som analyserar och bevakar sociala medier. Många fler är på väg enligt Twingly. Eftersom det är en wiki kan vem som helst bidra med information och korrigera eventuella överdrifter.

Twingly fick idén till den nya sajten efter en artikel i Ny Teknik i mitten av april. Artikeln visade hur valkampanjande politiker kan dra nytta av automatiska analyser av vilken effekt politiska utspel får i bloggosfären. Den byggde på en analys som Ny Teknik beställt av Twingly och Malmöföretaget Saplo.

–Vi insåg att det inte fanns någon branschöversikt, och bestämde oss för att skapa den här wikin. Alla företag vi har kontaktat har varit väldigt positiva, säger Martin Källström

Charlotta von Schultz

Mer om: Wiki, Twingly

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt