Så duckar Nokia Microsofts mobilförbud

2014-11-19 10:45  
Nokia N1 Foto: Nokia

När Microsoft köpte Nokias mobiler fanns ett avtal som förhindrade ”rest-Nokia” att använda Nokias varumärke på mobiler. Hur stämmer det med Nokias nya surfplatta?

I april tidigare i år blev försäljningen av Nokias mobiler till Microsoft för 7,2 miljarder dollar klar. I affären fanns ett avtal där ”rest-Nokia” förband sig att inte använda Nokias vaurmärke för mobiler med varumärket Nokia under två år. Ungefär så har många av oss i media uppfattat avtalet.

Hur kan då Nokia börjar sälja den mobila surfplattan N1 med varumärket Nokia? Det är visserligen taiwanesiska Foxconn som licensierat varumärket och står för tillverkning och marknadsföring, men ändå

Så här ligger det till, enligt Nokias presstjänst:

"Enligt vårt avtal med Microsoft kan Nokia inte licensiera sitt varumärke för smarta mobiler förrän 2016", skriver Robert Morlino på Nokia Technologies.

Och på min följdfråga ”Men avtalet gäller alltså inte surfplattor”, svarar han snabbt: ”Thats correct”.


Följ Ny Teknik på Facebook!

Mer om: Microsoft Nokia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt