Ryssland hotar att släcka ned Twitter

2021-03-16 14:44  
Foto: Thiago Prudencio och TT

Konflikten mellan det sociala nätverket Twitter och Ryssland eskalerar.

Ryssland hotar nu att blockera det sociala nätverket under en månads tid om Twitter inte följer instruktioner om att ta bort förbjudet innehåll, rapporterar ryska nyhetsbyråer med hänvisning till Vadim Subbotin, högt uppsatt chef på den ryska kommunikationsmyndigheten Roskomnadzor.

Twitter har tidigare varnat för att de ryska myndigheternas åtgärder riktade mot det sociala nätverket påverkar yttrandefriheten. Bolaget har även förnekat att plattformen har använts för att uppmuntra till lagbrott.

Läs mer: NFT-konstverk sålt för över en halv miljard

Enligt företrädare för Ryssland ska det innehåll man vill att Twitter tar bort bland annat inkludera barnpornografi, innehåll om illegala droger och självmord. Twitter har av ryska myndigheter även anklagats för att ha tillåtit inlägg där barn uppmuntrats att delta i olagliga protestmöten.

Twitter har inte kommenterat det senaste hotet om en blockad av plattformen i Ryssland.

Mer om: Twitter Ryssland

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt