Rykte: Apple utvecklar ”jätte-Ipad”

2021-12-21 13:37  
Under 2022 kan vi få se en Ipad Pro med stöd för trådlös laddning, ryktas det. Foto: Press

Den kan bli 15 tum stor och släppas först om ett par år. Enligt Bloomberg arbetar Apples igenjörer med en ny Ipad som skulle få de flesta andra surfplattor att se små ut.

Återigen har Bloombergs Mark Gurman spanat in i spåkulan. I nyhetsbrevet Power On skriver Bloomberg-reportern att Apple är i färd med att utveckla ny version av Ipad som ska ta Apples surfplattor till nästa nivå.

Ska konkurrera med Amazon

Enligt Mark Gurmans källor rör det sig om en 15-tumsplatta, framför allt tänk att konkurrera med Echo Show 15, Amazons interaktiva videoskärm för samtal, Youtube och filmer.

Läs mer: Test: Ipad Mini – Den perfekta surfplattan för… vem?

Få detaljer är kända om projekt i nuläget, men Mark Gurman uppger att Apple arbetar med en lösning där 15-tumsplattan blir tjockare än dagens Ipads – detta för att få plats med bättre och mer kraftfulla högtalare under huven.

Strömkontakt på baksidan?

15-tummaren sägs också en strömkontakt som är placerad på baksidan (och inte på kortsidan), samt kunna levereras med fästen för väggplacering.

Läs mer: Nya materialet ger snabbare och mindre laddare

Till skillnad från tidigare Ipadmodeller skulle webkameran vara placerad längs långsidan på den nya ”paddan”, och inte på kortsidan.

”Ipad Pro får miniled”

I nyhetsbrevet nämner Mark Gurman också att Ipad Pro-nyheter är att vänta under 2022. Uppdateringen sägs omfatta både 11- och 12,9-tumsmodellerna av plattan – och innebär bland annat att Ipad Pro ska få en miniled-skärm och stöd för trådlös laddning via Apples Magsafe-plattform.

Kalle Wiklund

Mer om: Apple Ipad

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt