Riktiga Legobitar bakom Legos virtuella värld

2008-02-21 13:39  

Lego utvecklar ett onlinespel som döpts till "Lego Universe". En skillnad från andra liknande spel är att figurer, hus och fordon som byggs virtuellt i fantasivärlden ska kunna beställas som byggsatser med riktiga klossar.

Lego har sedan länge satsat på digitaltekniken för att utveckla sina bygglådor. Exempelvis Mindstorms med programmerbara fordon, maskiner och robotar.

Nästa digitala steg är "Lego Universe" som är ett datorspel av typ Massive Multiplayer Online Game. Alltså ett spel som körs via internet med tusentals samtidiga spelare.

Spelet startar med att deltagarna får en liten avskalad minifigur som kan modifieras, kläs på och förses med olika föremål, skriver Cnet.

Sedan bär det iväg ut i olika virtuella världar. Där blir det möjligt att bygga egna hus, fordon, maskiner och allt annat som kan byggas med vanliga legoklossar.

Då det är ett spel samlar deltagarna poäng som kan användas för att köpa nya klossar för att bygga en allt mer komplex värld.

Ett exempel från Lego är att bygga ett eget vikingaskepp, bjuda in vänner att vara besättning och sedan segla iväg för ett äventyr.

– Spelarna, eller deras föräldrar, ska också kunna beställa byggsatser med riktiga klossar av sina skapelser i spelet, säger Mark Hansen, som är chef för Legos affärsutveckling, till Cnet.

Det nya spelet som planeras till 2009 ska utvecklas av det amerikanska företaget Net Devil som nyligen fick besök av 50 personer inbjudna av Lego för att diskutera detaljer och riktlinjer för det kommande spelet, skriver Cnet.

Målgruppen för spelet är Legos kärnkunder, alltså barn mellan åtta och femton år. Men spelet ska byggas på ett sätt som gör att även föräldrar ska finna nöje av det.

På Legos webbplats sägs också att målsättningen är att göra ett spel som funkar även på äldre datorer med enklare grafikkort, begränsad minneskapacitet och långsamma processorer.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt