Digitalisering

Regelbråk stoppar inte svenska uppstickare

Malin Eliasson, affärsutvecklingschef på SEB, menar att PSD2 är välkommet, men att SEB ändå var på väg i den riktningen på grund av efterfrågan från kunderna.
Privatekonomitjänster som Tink är för tillfället oreglerade. Tanken är att de med betaltjänstdirektivet PSD2 ska få sitt officiella erkännande.
Fredrik Hedberg.

Fantastiskt bra och billiga banktjänster. Det är vad EU vill skapa med ett nytt bankdirektiv. Men samtidigt som svenska banker öppnar upp så oroar sig fintechbolagen för att allt kommer att gå i stöpet.

Publicerad

Hade det varit en skolgård hade det varit armbågar, knuffar, näsblod och tårar. Bråk mellan eleven Fintech och eleven Storbank, med magister EU-kommission som försöker sära på de tu. Nu är det visserligen ingen skolgård, utan på platser som den imposanta Berlaymontbyggnaden i Bryssel. Och armbågarna levereras i form av passivt aggressiv byråkratiska.

”EBA är av uppfattningen att de föreslagna förändringarna skulle ha en negativ inverkan på den delikata kompromiss EBA tidigare identifierat för att uppfylla de med varandra konkurrerande målen i PSD2.” Försök memorera den meningen om du kan.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här