Rånet sändes live i sociala medier

2016-10-03 14:36  
Modebloggaren Rebecca Casserly blev rånad på sin telefon under tiden hon sände live via Twitter-appen Periscope. (Bilder ur Casserlys sändning via Periscope) Foto: Periscope

En brittisk kvinna sände direkt från sin telefon. Då ryckte en maskerad man den ur händerna på henne.

För de 56 000 personer som följer modebloggaren Rebecca Casserly började det som det brukar. Casserly tog morgonpromenaden mellan hemmet och tunnelbanan och sände den live via Twitter-appen Periscope. Hon berättade om ett kommande helgevent när skärmen plötsligt blev svart. Kort senare kunde man höra Casserly skrika av rädsla och förvåning.

Efter några sekunder kom de första kommentarerna från oroliga tittare: ”what the fuck”, ”OMG” och ”oh no”, följt av ”jag tror att hennes telefon blev stulen”. Det var precis det som hänt: en maskerad rånare på cykel som slitit åt sig telefonen.

– Mina hörlurar satt i telefonen. Men han ryckte åt sig telefonen med en sådan kraft att jag inte hade någon möjlighet att hålla fast i den. Mina hörlurar bara hängde där och dinglade, skriver Casserly på sin blogg.

När Casserly återfått fattningen ringde hon sin mamma via sin laptop, kontaktade polisen och raderade allt innehåll på den stulna telefonen. En halvtimme efter rånet meddelade hon sina följare att hon var okej. Samtidigt lyckades några av hennes fans fånga en stillbild på förövaren i det ögonblicket han inser att han just genomfört ett rån i direktsändning.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Peter Ottsjö

Mer om: Periscope

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt