Qualcomm använder Coding Technologies ljud

2004-03-26 11:06  

Den amerikanska telekomjätten Qualcomm ska integrera svenska Coding Technologies ljudteknik i några av sina programvaror för 3g-mobiler. Samarbetet öppnar en bred väg in i mobilbranschen för Coding Technologies.

Qualcomm ska använda Coding Technologies ljudkomprimeringsteknik i två typer av programvaror för multimediamobiler. Med komprimeringstekniken kan ljudet i musik-, video- eller ringsignalsfiler överföras effektivare.

Qualcomm som ligger bakom den amerikanska mobilstandarden cdma är stort på hård- och mjukvara till både 2g- och 3g-mobiler. Genom att få in en fot hos Qualcomm får Coding Technologies en värdefull kanal in i mobilbranschen.

Tidigare framgångar för Coding Technologies i mobilsammanhang är en mobil variant av Apples musiktjänst Itunes, lanserad av brittiska O2 .

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt