Problem komma åt e-post i Office 365

2016-02-23 16:01  

Användare i Europa hade svårt att logga in via mobila enheter. "Åtgärdat nu", enligt Microsoft.

Under måndagen rapporterades att många europeiska användare av Microsoft Office 365 hade problem att komma åt sin e-post eller webbsidor som hanteras av Microsofts molntjänst Azure, skriver webbsajterna Computing och The Register.

Enligt Computing rör det sig om hundratals användare, och många av dessa ska ha beklagat sig över problemen på Twitter. Båda sajterna jämför händelsen med en krasch som användare av Office 365 drabbades av tredje december förra året, även då i Storbritannien och övriga Europa.

Microsoft i Sverige uppger att problemen åtgärdades under natten till tisdagen. De kan inte svara på hur många som varit drabbade, eller vilka länder det har gällt - inte heller om svenska kunder har berörts: Men problemen har inte drabbat stationära datorer och laptops, enligt den svenska pressavdelningen.

– Det är ett begränsat antal kunder som tidvis har haft problem med att komma åt sin e-post på mobila enheter, säger Johanna Snickars på Microsofts pressavdelning till Digital Teknik.

Vad berodde det här på?

– Det vet vi inte än.

Enligt cybersäkerhetsspecialisten Orlando Scott-Cowley på Mimecast, ett företag som har specialiserat sig på att hantera säkerhet för bland annat Microsoft, handlade det om ett problem i Azure Active Directory, som är en molnlösning för identitets- och åtkomsthantering. Det problemet påverkade i sin tur e-posttjänsterna och portalen för Office 365.

Scott Cowley kommenterar vidare problemen i Computing:

"E-post är livsnerven för de flesta dagliga affärsaktiviteter och organisationer måste ta allvarligt på frågan om att skydda systemen. Att lita på ett enda moln utan lämpliga backup-system som kan ta över vid problem är en affärsstrategi som är dömd att misslyckas".

Johanna Snickars på Microsoft Sverige kan inte bekräfta uppgifterna från Scott-Cowley.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Elsa Persson

Mer om: Microsoft

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt