Prispress på mobilt internt

2003-03-12 08:35  

Vodafone planerar att sänka taxan för dataöverföring med gprs-teknik med omkring 70 procent i Tyskland. Detta sedan dominanten T-Mobile aviserat prissänkningar i helgen.

På Cebit-mässan i Hannover förklarar den tyska Vodafonechefen Jürgen von Kuczkowski att han tänker avvakta vilken prisnivå T-Mobile väljer. Det beskedet väntas idag eller någon av de närmaste dagarna.

T-Mobile har också sagt att prissättningen på gprs kommer att visa vägen för de kommande taxorna för 3G-telefoni.

Eftersom starten för 3G-telefoni blir allt mer försenad vill mobiloperatörerna med gprs-tekniken ge en försmak av vilka tjänster som kommer framöver.

Mobiloperatören E-Plus, som i somras lanserade den japanska i-Modetjänsten, räknade med att ha fått en halv miljon kunder för den mobila internettjänsten. Men kundtillstömningen har låtit vänta på sig och idag har man bara 123000 iModekunder. E-Plus blir också tvunget att se över sina taxor, bl a tänker man ge rabatt åt dem som laddar ner stora datamängder.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt