Polisens egna it-chefer sågar Pust

2014-01-29 07:30  

Polisens kritiserade IT-system för brottsrapportering, som hittills har kostat över 120 miljoner kronor, totalsågas nu även av interna IT-chefer.

Systemet Pust Siebel lever enligt IT-cheferna inte upp till förväntningarna och ett stort antal allvarliga brister och buggar radas upp i en skrivelse som Expressen har tagit del av. IT-cheferna hoppas på en genomtänkt avvecklingsplan.

– Personalen sitter inne och skriver i stället för att vara ute och arbeta, säger Mats Hammar, Pust-ansvarig i Skåne, till tidningen.

Systemet som var tänkt att kunna användas effektivt på fältet beskrivs som ett fiasko och missnöjet bland medarbetarna "kan utan överdrift beskrivas som ett allvarligt arbetsmiljöproblem" skriver IT-cheferna.

Rikspolischef Bengt Svenson, som tidigare lovprisat systemet, är bekymrad, uppger hans kanslichef Kalle Wallin till Expressen.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt