Polisens egna it-chefer sågar Pust

2014-01-29 07:30  

Polisens kritiserade IT-system för brottsrapportering, som hittills har kostat över 120 miljoner kronor, totalsågas nu även av interna IT-chefer.

Systemet Pust Siebel lever enligt IT-cheferna inte upp till förväntningarna och ett stort antal allvarliga brister och buggar radas upp i en skrivelse som Expressen har tagit del av. IT-cheferna hoppas på en genomtänkt avvecklingsplan.

– Personalen sitter inne och skriver i stället för att vara ute och arbeta, säger Mats Hammar, Pust-ansvarig i Skåne, till tidningen.

Systemet som var tänkt att kunna användas effektivt på fältet beskrivs som ett fiasko och missnöjet bland medarbetarna "kan utan överdrift beskrivas som ett allvarligt arbetsmiljöproblem" skriver IT-cheferna.

Rikspolischef Bengt Svenson, som tidigare lovprisat systemet, är bekymrad, uppger hans kanslichef Kalle Wallin till Expressen.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt