Polaroid gör nytt försök med direktbild

2012-09-17 11:17  
Polaroid Z2300 är en direktbildskamera för digitalåldern. Foto: Polaroid

Amerikanska Polaroid gör ett nytt försök att hitta publik till en kamera som skriver ut bilder direkt.

På fotomässan Photokina i Köln visar Polaroid en digital direktbildskamera, som ger möjligheten att skriva ut en bild direkt ur kameran efter fotograferingen.

Polaroid hade sin storhetstid på 1970-talet då direktbildskameror var enda sättet att snabbt få fram bilder, och blev populära att ha med på fester.

Digitalkameraexplosionen i slutet av 1990-talet tog dock död på direktbildsmarknaden, där Polaroid och Kodak var de största aktörerna.

Polaroid ansökte om konkursskydd 2001, men med nya ägare har företaget gjort några försök att komma tillbaka.

På årets fotomässa i Köln gör man ett nytt försök med digitalkameran Z2300. Den är både lättare och billigare än den tidigare digitalmodellen Z340E, som finns kvar på programmet.

Den nya kameran har en bildsensor på 10 megapixel och bilderna lagras på SD-kort. De bilder fotografen känner sig nöjd med kan skrivas ut på en speciell typ av fotopapper. Tio stycken ryms i en kassett som stoppas in i kameran. En utskrift tar strax under en minut.

Bilder kan även skickas direkt till sociala nätverk som Facebook.

Z2300 väger ca 500 gram och får ett riktpris på omkring 1500 kronor.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt