Pokémon Go i domstol för blasfemi

2016-09-07 17:12  
Foto: Pixabay

Det populära spelet är stötande för hinduer och jainister. Det menar i alla fall en indisk advokat.

Mobilspelet Pokémon Go är blasfemiskt, enligt en indisk advokat. Spelet är stötande för de hinduer och jainister som av religiösa skäl är vegetarianer och veganer och inte äter animaliska produkter, eftersom man belönas med ägg. Särskilt illa är det när man får ägg från spelet även på heliga platser, enligt advokat Nachiket Dave.

Dave, som har drivit målet till domstol å en privatpersons vägnar, anser att styret i den västra indiska delstaten Gujarat, Indiens regering och skaparna bakom Pokémon Go i San Francisco ska svara på anklagelserna.

På flera platser i världen har folk ilsknat till över att Pikachu, Squirtle och de andra pokémonerna jagas på platser där det kan uppfattas som respektlöst att spela. I en nyligen genomförd uppdatering togs Hiroshima och minnesmärken över förintelsen i Berlin bort från spelet.

Mer om: Pokémon

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt