Piratpartiet till attack: <br></br>- Det är en krigsförklaring!

2008-03-14 08:39  
Rickard Falkvinge, grundare och partiledare för Piratpartiet. Här i ett agitatinsmöte på Mynttorget den 3 juni 2006. Foto: Wikipedia

- Det här är en krigsförklaring mot hela den yngre generationen av väljare, säger Piratpartiets partiledare Rickard Falkvinge i en upprörd kommentar till regeringens förslag om ny fildelningslag.

- Vad hände med vallöftet om att "inte jaga en hel ungdomsgeneration"? Nu är det precis det som regeringen gör, på uppdrag av de amerikanska film- och skivbolagen. Det är skamligt, skriver Rickard Falkvinge upprört i ett pressmeddelande.

I en debattartikel i fredagens Svenska Dagbladet skriver justitieminister Beatrice Ask och kulturminister Lena Liljeroth att regeringpartierna enats om hur man ska gå vidare i frågan om olaglig fildelning över internet.

De skriver att domstolar ska kunna begära ut namn på innehavaren av de ip-adresser som använts vid illegal fildelning.

- Förslaget innebär att film- och skivbolagens representanter ska få ut abonnentuppgifter på misstänkta fildelare genom en enkel anmälan till domstolen. Sedan kan de hota misstänkta på ruinerande skadeståndsbelopp om de inte "frivilligt" går med på att betala alla sina besparingar. Detta har satts i system i andra länder, skriver Rickard Falkvinge i sin kommentar.

Han går vidare med rena storsläggan.

- I Danmark, USA och andra länder där branschen fått det här systemet har man startat en verksamhet i närmast industriell skala där man kräver tonåringar och studenter på alla deras besparingar. Man har stämt alla mellan ensamstående mödrar som aldrig haft en dator till 10-åriga skolflickor och döda (!) pensionärer, skriver Rickard Falkvinge.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt