Pirate Bayåtalad på sjukhus

2010-09-28 12:40  

En av de åtalade i Pirate Bay-målet  –Gottfrid Svartholm Warg – får en separat rättegång i Svea hovrätt.  Enligt obekräftade uppgifter ligger han på sjukhus i Kambodja.


I morse inleddes målet mot de fyra åtalade i Pirate Bay-målet i Svea hovrätt på Riddarholmen i Stockholm.

I en fullsatt sal saknades dock Gottfrid Svartholm Warg, en av de fyra åtalade och den som mestadels ansvarat tekniskt för den omtalade fildelningstjänsten.

Enligt Gottfrid Svartholm Wargs försvarare advokat Ola Salomonsson fick han ett samtal från Svartholm Wargs mor i går kväll. Hon uppgav att sonen var sjuk och befann sig i Kambodja.

Sedermera uppgav Salomonsson för rätten att han hört i rättegångskorridoren att hans klient ”ligger på sjukhus i Kambodja”.

Ola Salomonsson begärde dock inte medicinskt hinder för sin klient. I stället ville han att rättegången skulle påbörjas även mot Gottfrid Svartholm Warg och angav som skäl  att det hela tiden varit hans klients avsikt att närvara.

Efter en kort överläggning beslutade dock Svea hovrätt, med hovrättslagmannen Kristina Boutz i spetsen,  att Svartholm Wargs del i målet avskiljs.

Därmed får han en separat rättegång senare, mot att han visar upp ett läkarintyg senast den 7 oktober.

De övriga tre anklagade: Fredrik Neij, Peter Sunde Kolmosoppi och Carl Lundström fanns dock på plats.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt