Panasonic väljer batterier före TV

2009-01-12 10:13  

Japanska elektronikjätten skrotar planerna på att öppna två nya fabriker för skärmar till platta tv-apparater, och satsar på batteritillverkning.

En fabrik för tillverkning av plasmapaneler och för tillverkning av lcd-skärmar skjuts nu på framtiden. Panasonic tror inte längre på samma höga tillväxt inom tv-sektorn som när fabrikerna planerades.

Trots det räknar man med att sälja 15,5 miljoner tv-apparater under det kommande verksamhetsåret, en ökning med 50 procent jämfört med senaste året. Tvåsiffrig tillväxt hoppas Panasonic kunna ha på marknader som Ryssland, Brasilien, Kina, Indien och Vietnam.

Störst tillväxt tror Panasonic att det finns inom området batterier. I slutet av förra året lade företaget ett bud på att köpa ca 70 procent av aktierna i Sanyo, som är världens största tillverkare av litium-jonbatterier.

Både Panasonic och Sanyo bygger ut kapaciteten för att tillverka litium-jonbatterier till elhybridbilar.

Håkan Abrahamson

Mer om: Panasonic Lcd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt