Panasonic ber cheferna om stödköp

2009-02-13 09:40  

Japanska elektronikjätten Panasonic uppmanar 10000 anställda i olika chefsbefattningar av senast till juli köpa varor som företaget tillverkar för tusentals kronor.

Chefer på högre nivåer uppmanas att handla varor som kylskåp, tv-apparater eller Bluray-spelare för minst 18250 kronor. Chefer på lägre nivåer uppmanas att handla för minst halva det beloppet.

Kampanjen ska visserligen vara frivillig, men med den lojalitet som anställda i Japan visar sin arbetsgivare förväntas de flesta följa uppmaningen.

Panasonic har som så många andra tillverkande företag drabbats hårt av finanskrisen, och ska exempelvis minska arbetsstyrkan med 15000 personer och stänga 27 fabriker runt om i världen.

Tidigare har Fujitsu uppmanat sina anställda att köpa produkter ur det egna företagets sortiment, och hos Toyota tog 2000 chefer ett initiativ att byta till en nyare bil - naturligtvis av märket Toyota.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt