Panamadokumenten: Böter för advokatbyrån

2016-11-15 16:18  
Polis utanför Mossack Fonsecas kontor. Foto: Arnulfo Franco / TT

De brittiska jungfruöarnas finansmyndighet BVIFSC har bötfällt advokatbyrån Mossack Fonseca & Co för brister i kontrollen av misstänkt penningtvätt och terroristfinansiering, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Med hänvisning till ett beslut meddelat på myndighetens hemsida skriver tidningen att böterna, de högsta hittills som BVIFSC krävt, uppgår till 440 000 dollar (cirka fyra miljoner kronor).

Böterna sätter punkt för ett halvårs utredning av ärendet, som blossade upp i början av april i år när en läcka avslöjade hur den Panama-baserade advokatbyrån hjälpt politiker, affärsmän och kändisar från hela världen att öppna hemliga konton i skatteparadis.

Även i andra länder, som i USA, pågår utredningar som försöker slå fast att Mossack Fonseca och/eller byråns anställda gjort något olagligt när man hjälpt sina klienter att skapa brevlådeföretag med hemliga konton.

Mer om: Panama papers

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt