Överviktiga e-boksläsare väljer Guillou

2004-03-23 11:14  

E-boksläsare är något överviktiga. Och kanske aningen slöa. Åtminstone ligger böcker om fettförbränning och viktminskning utan träning på tio-i-topp-listan tillsammans med Jan Guillous nyutgivna roman.

- Den typiske läsaren av e-boken är en man i 40-årsåldern, sade Py Sandell på e-boksdistributören eLib till Ny Teknik strax före jul.

Om det är just de som läser Fredrik Paulúns böcker Viktminskning utan träning och Allt om fettförbränning 1 ska vi låta vara osagt. Men de böckerna ligger just nu som nummer tre respektive sju på e-bokstopplistan från eLib.

En annan bok som läses flitigt är Jan Guillous nyutgivna Det stora avslöjandet som påbörjades redan 1974 när Guillou satt fängslad för IB-affären. Romanen placerade sig snabbt på en andra plats och puttade därmed ner författarens andra roman, Ondskan, till en fjärde plats.

Leif GW Perssons En annan tid, ett annat liv toppar listan

Sara Peterssohn

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt