Överst på önskelistan...

2013-12-02 09:06  
Stryktåligare modeller står överst på listan. Foto: Colourbox

Vi älskar våra mobiltelefoner, de är nästan som husdjur. Men precis som när hunden kissar på golvet gör de oss besvikna ibland.

Taskiga batterier är det vi retar oss allra mest på när det gäller mobiltelefonerna. Sjuttioen procent av de tillfrågade i undersökningen svarar att längre batteritid är den allra viktigaste egenskapen när de ska välja ny telefon.

Väldigt irriterande är också de sköra skärmarna. 71 procent önskar sig stryktåligare modeller. Ungefär en av tre tillfrågade hade investerat i diverse tillbehör för att skydda sin dyrgrip.

På listan över irritationsmoment finns också dålig mottagning och dyr datatrafik.

Sju av tio säger att de har valt just sin telefon för att den är lättanvänd. Det var mer avgörande än pris, design och varumärke.

Undersökningen genomfördes i september av Leapfrog Research and Planning bland sammanlagt 3 500 konsumenter i Storbritannien, Tyskland, USA och Förenade Arabemiraten. Den var beställd av Cat Phones, som säljer just robusta mobiler.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt