Digitalisering

Oväntad rättslig strategi – då riskerar Apple att falla

Apples vd Tim Cook var en av de som frågades ut av domare Yvonne Gonzalez Rogers under rättegången mellan teknikjätten och spelbolaget Epic i mitten av maj. Foto: Vicki Behringer/AP/TT

Ingen aning. Vet inte. Det har vi inte koll på. Apple kan ha satt krokben för sig själv med sin strategi under de rättsliga förhandlingarna i bråket med Epic. Något som kan få konsekvenser för 1 miljard Iphone-användare.

Publicerad

Rättegångsförhandlingarna mellan teknikjätten Apple och spelbolaget Epic är över. Ett par veckor, minst, lär det dröja innan domaren Yvonne Gonzalez Rogers återkommer med sitt utlåtande. Men spekulationerna om vem som går segrande ur striden är redan i full gång.

Nick Rodelli, en rättslig analytiker som Financial Times har pratat med tror att Apple kommer att gå segrande ur det hela. Rodelli säger dock att företaget kapat sina vinstchanser genom att svara avvisande och svepande på detaljfrågor om App stores vinstmarginaler. Enligt Rodelli var segerchanserna minst 66 procent till Apples fördel innan rättegången inleddes. En siffra som Rodelli nu uppskattar till 55 procent.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här