Opera Mini toppar 21 <br></br>listor för Apples nätbutik

2010-04-15 10:53  
Opera Mini 5 för Iphone (klicka på bilden).

Efter bara ett par dagar toppar nu webbläsaren Opera Mini nedladdningarna från Apples nätbutik App Store i 21 länder – alla utom en.

Enligt norska Opera laddades programmet ner över en miljon gånger under det första dygnet.

Apples topplistoröver nedladdning av gratis program ligger den etta i 21 länder, vilket är alla utom ett land. I Australien ligger programmet på andra plats.

Opera Mini godkändes något oväntat av Applei tisdags, trots att program som utför samma funktion som Apples förinstallerade generellt inte accepteras.

Den norska webbläsaren skiljer sig dock från Apples Safari och andra webbläsare genom att webbsidorna först laddas ner till servrar i Oslo, komprimeras kraftigt och sedan skickas ut till mobilen. Sidorna laddas därmed upp till sex gånger snabbare, och skifte till föregående sida är omedelbart.

Sidan ser inte riktigt lika bra ut som i en normal webbläsare. I vanliga mobiler märks detta inte så mycket, men när det gäller Iphone har många komenterat att Safari ger snyggare webbsidor där alla objekt hamnar på rätt ställe, vilket de inte alltid gör i Opera Mini.

Opera Mini har totalt av omkring 50 miljoner användare, men har ändå endast0,78 procents marknadsandelav webbläsare totalt i världen idag, enligt Hitslink.com.

Det ger en sjätteplats bland webbläsarna, strax före Netscape.

Mats Lewan

Mer om: Opera Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt