Olika fabrikat uppdateras tillsammans

2008-10-15 10:03  
Tillverkare spelar ingen roll

En kamera från en tillverkare och ett objektiv från en annan kan från idag uppdateras tillsammans. Det är kameraformatet Four-thirds som lanserar tjänsten för märken som Olympus, Panasonic, Signa och Leica.

Systemkameraformatet Four-thirds, som stöds av de nämnda optikföretagen, lanserar idag en tjänst som gör det smidigare att kombinera produkter från de olika tillverkarna.

Uppdateringar i programvaran för objektiv och kameror kan numera göras oavsett om produkterna kommer från olika tillverkare. Tidigare var man tvungen att montera objektiv på en kamera från samma tillverkare för att kunna uppdatera prestanda.

Nu har företagen som anslutit sig till standarden Four-thirds enats om en metod sköta uppdateringarna. På respektive företags webbplatser finns länkar som går till nedladdningslänkar för de olika produkterna inom standarden.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt