Oklart med stöd för Facebooks kryptovaluta

2019-10-02 14:30  
Foto: TT

Finansiella storaktörer som Visa och Mastercard och andra som tidigare anslutit sig till det sociala nätverket Facebooks satsning på en ny kryptovaluta, libran, överväger att lämna projektet, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Enligt tidningen ska det handla om att företagen vill undvika att hamna i blåsväder, vilket har fått dem att avvisa Facebooks begäran om offentligt stöd.

Samtidigt rapporterar tidningen att ansvariga på kryptovalutans stödorganisation Libra Association, med ett tjugotal storföretag bakom sig, har kallats till Washington DC.

Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar även att betaltjänsten Paypal tvekar om att skriva på ett libra-avtal med Facebook.

Läs mer: Därför vill alla bygga datacenter i Sverige

Facebooks plan var att lansera den nya kryptovalutan till sommaren 2020. Såväl myndigheter som politiker har dock bemött projektet med stor skepsis och i Frankrike och Tyskland har det talats om ett regelrätt förbud mot libran i EU.

Men Facebooks libra-ansvariga chef, David Marcus, vill inte kännas vid att stödet för libran börjar svikta. Han hävdar att arbetet med att hantera de frågor som har rests om digitala valutor i framtiden pågår lugnt och metodiskt.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt