Obama planerar NSA-reform

2014-03-25 08:26  

Washington (TT-Reuters). USA:s president Barack Obama planerar att föreslå en omfattande reform av säkerhetstjänsten NSA:s massövervakning av telefonsamtal.

The New York Times rapporterar att förslaget, om det godkänns av kongressen, kommer att sätta punkt för de delar av den kontroversiella övervakningen som främst väckt oro och kritik. NSA ska bland annat stoppa det systematiska insamlandet av uppgifter om amerikanernas telefonvanor. Telefonbolagen ska svara för att informationen lagras under en viss tid, men NSA ska bara kunna få tillgång till uppgifter om samtal efter att ha fått tillstånd av en domare.

 

Tills nya regler är på plats ska dock NSA:s nuvarande program för insamling av metadata förnyas med minst en 90-dagarsperiod enligt förslaget, uppger regeringstjänstemän för tidningen.

TT / Ny Teknik

Mer om: Övervakning NSA

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt