Obama: De längsta 40 minuterna i mitt liv

2011-05-09 07:42  
President Obama med sin stab kunde följa attacken i Pakistan i direktsändning. Foto: White House/Pete Souza

"Rättvisa skipades", säger USA:s president Barack Obama i en intervju med 60 minutes. Presidenten berättar om det kritiska skeendet, farhågor och vad han inte räddes för då ärkefienden nummer ett slogs ut.

Barack Obama berättar om tankarna inför operationen som slog ut Usama bin Ladin i Pakistan.

- Hur nervös jag än var under hela processen så fanns det en sak som aldrig grämde mig över; möjligheten att slå ut bin Ladin, säger Barack Obama i en intervju med Steve Kroft för CBS 60 minutes.

Obama frågades om sin största farhågor inför operationen.

- Du tänker på Black Hawk Down. Du tänker på vad som hände med den iranska räddningsaktionen. Jag är väldigt ödmjuk inför den situation som andra presidenters sällts inför. Man gör sitt bästa, men något kan alltid gå fel. Det här är svåra och komplicerade operationer… Dagen före hade jag ganska många sådana tankar, säger Obama.

När operationen utfördes höll Obama andan.

- Det var de längsta 40 minuterna i mitt liv, med det möjliga undantaget från när Sasha hade hjärnhinneinflammation, säger Obama.

Se hela intervjun här (34 minuter)!

Jonas Melzer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt