Nytt kapitel i Halo 3

2008-10-09 12:33  

Microsoft levererar ytterligare en del i den storsäljande Halo-sagan.

Spelet, som heter Halo 3: Recon, är storymässigt upplagt som ett inledande kapitel till just Halo 3 – spelat ur en helt ny hjältes perspektiv. Master Chief är satt på undantag, istället tar man rollen som en Orbital Drop shock tropper. Och precis som titeln skvallrar om så finns ett stort inslag av stealth som inte Halo-serien tidigare gjort sig känt för.

Som vanligt får den som väntar på något gott – flera timmar nya Halokampanjer, kartor och online-funktioner – vänta länge. Spelet beräknas vara ute först nästa höst exklusivt till Xbox 360.

Presentationen gjordes under inledningen av Tokyo Game Show, där Microsoft även passade på att visa det nya menysystemet till Xbox 360 som lanseras om lite drygt en månad över hela världen. En rad nyheter presenteras med tonvikt på möjligheten att tydligt umgås med andra som avatar. Xbox Live party har presenterats tidigare och är en slags communityfunktion som knyter ihop spelare i olika funktioner i flera avseenden än spel.

Roger Rosenlund

Mer om: Microsoft Halo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt