Nytt försök att ge pekdatorn smart tangentbord

2014-04-29 15:29  
Tangentbordet Bestboy med sex knappar, tänkt att sitta på baksidan av en pekdator. Foto: Bestboy

För tre år sedan skrev Ny Teknik om ingenjören som ville montera ett smart tangentbord med sex knappar på baksidan av en pekdator. Nu gör han ett nytt försök, med finansiering via crowdfunding.

Idén bakom tangentbordet Bestboy är att lösa problemet med att skriva snabbt och enkelt på en pekdator, även om det är iskallt ute eller om man sitter och skumpar på en buss.

Lösningen är ett tangentbord med endast sex knappar, fäst på baksidan av pekdatorn, trådlöst kopplat via Bluetooth.

Med kombinationer av de sex knapparna kan man skriva alla bokstäver i alfabetet, plus punkt, mellanslag, backsteg och shift. Och enligt uppfinnaren August Bering kan man skriva 100 tecken per minut efter bara två timmars träning.

För tre år sedan skrev Ny Teknik om prototypen – "vacker, komplicerad och dyr", som han uttrycker det på tangentbordets webbsajt. Prototypen var för tjock och för dyr, och efter diverse olika försök att vidareutveckla och förbättra den ser tangentbordet nu annorlunda ut.

Det är tunnare, det har touchknappar i stället för fysiska, och ska använda den nya strömsnåla versionen av Bluetooth. Därmed är det dags att försöka gå från prototyp till produkt, med finansiering via gräsrotsfinansiering eller crowdfunding.

Tillsammans med Henrik Hoff och Ingvar Skjöld har August Beering därför lanserat en kampanj på sajten Indiegogo där de hoppas få in 50 000 dollar, motsvarande omkring 325 000 kronor.

Lyckas de är planen att använda pengarna till att bygga en ny prototyp med den senaste Bluetoothtekniken, starta produktion och tillverka minst 1000 tangentbord, utveckla träningsappar för Android och IOS samt starta ett företag som kan producera och marknadsföra tangentbordet.

Utmaningen? Förutom att samla in pengarna och genomföra projektet är frågan om vi lata användare är beredda att lägga två timmar på ett nytt sätt att skriva.

Här är presentationen på Indiegogo:

Related content

Och här är en äldre presentation av idén bakom tangentbordet:

Related content 

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt