Nya Prada-mobilen får tunt tangentbord

2008-10-13 09:03  

Den första utpräglade designmobilen med pekskärm - LG Prada - kommer nu i en ny version med det mesta i teknikväg. Dessutom har den fått ett komplett tangentbord som ska vara extra tunt.

Nya Prada är enligt tillverkaren mycket lik den första modellen som presenterades i januari 2007. Men pekskärmen kompletteras nu av ett tangentbord som skjuts ut under mobilen, och som ska vara extra tunt.

Om den nya modellen är tjockare än den ursprungliga som mätte 12 millimeter,framgår inte av LG:s information.

Uppdaterat: Den nya Prada-modellen är enligt LG i Sverige knappt 17 millimeter tjock.

I övrigt har den nya modellen försetts med turbo-3g, upp till 7,2 megabit/s, wifi samt en kamera med fem megapixels upplösning.

Säljstart blir i slutet av året i Sverige, Italien, England, Frankrike, Tyskland, Spanien och Nederländerna.

Den första Prada-modellen blev offentlig strax efter Iphone i januari 2007 och betraktades med sin pekskärm då som ett slags utmanare till Apples mobil.

Liksom första Iphone var det en gsm/gprs/edge-mobil, utan stöd för 3g. Med måtten 98,8 x 54 x 12 millimeter och vikten 85 gram var den dock betydligt mindre än Iphone.

Karakteristiskt i designen var förutom själva mobilen ett fodral i hårt så kallat saffianoläder, vilket enligt modeexperter är ett signum för Prada.

Mats Lewan

Mer om: Prada Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt