Nya Facebook-funktionen låter dig slippa dryga uppdateringar

2017-12-18 14:53  
Foto: Frank Merfort / Alamy, TT

Less på en väns tröttsamma statusuppdateringar på Facebook? Nu har sociala mediejätten lanserat en ”munkavleknapp”.

Verktyget låter dig slippa en vän, en grupp eller en sida under trettio dagar då deras uppdateringar rensas tillfälligt från ditt nyhetsflöde.

Bakom beslutet verkar det dock vila en smula självkritik. Facebook resonerar i ett blogginlägg om vad vårt beteende på sociala medier egentligen får för konsekvenser.

”Vi vet att människor är oroade över hur tekniken påverkar vår koncentration och våra relationer, likväl hur det påverkar våra barn i det långa loppet”, skriver Facebooks forskningschef David Ginsberg och forskaren Moira Burke.

Läs mer:

Läs mer: Tidigare Facebook-chef: Sociala medier sliter sönder oss

Facebook är förstås intresserade av frågan och är uppriktigt intresserade av att ta reda på mer. Forskarna arbetar nu med att Facebook ska handla mer om sociala interaktioner och mindre av att slösa bort tid.

Förhoppningen med det nya verktyget är att ge användare mer kontroll över vad de ser, vilket ska leda till en mer positiv upplevelse, hoppas företaget.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt