Nya Arc S - en av de bästa androiderna

2011-09-27 23:00  

Med uppdateringen av Xperia Arc höjer Sony Ericsson farten i sin Android-familj. Den snabbare processor som sitter i nya Arc S märks - och gör telefonen till den bästa Xperian så här långt.

<p>Till det yttre ser telefonen ut som Arc, utan "S", telefonen som Sony Ericsson lanserade i våras. Samma behagliga, lätt rundade formgivning som gör att den ligger bra i handen och med en riktigt bra skärm. </p> <p>Skillnaderna återfinns delvis i mjukvaran. Sony Ericsson har bland annat lagt till panoramafotografering i 3D, vilket dock kräver en 3D-tv för att visa bilderna. Nytt är också en tajtare integration med användarens Facebook-konto. Något bättre batteritid utlovas också. </p> <p>Men den stora skillnaden, som verkligen märks, är den snabbare processorn. </p> <p>Klockfrekvensen har ökat från 1 till 1,4 GHz. Enligt Sony Ericsson ska webbläsaren rita upp sidor 25 procent snabbare än i ur-Arcen. Påståenden av den typen är svåra att verifiera, men känslan är definitivt att surfupplevelsen och resten av telefonen är förbättrad. </p> <p>Ändå finns det tillfällen när det känns som om kraften inte riktigt räcker till. När jag exempelvis ska skicka e-post från ett annat program går animeringen, som ska ta hand om bytet till Gmail på ett snyggt sätt, lite trögt.</p> <p>Det största frågetecknet rör dock skärmens känslighet när man pekar på den. Tryck på bakåt-knappen, som sitter under skärmen, tolkas i bland som att jag trycker på skärmen. När jag sveper med fingret för att bläddra i mitt twitter-flöde, tolkar telefonen det titt som tätt som att jag vill öppna enskilda inlägg. </p> <p>Efter ett några timmars användning blir jag dock lite lättare på handen och feltolkningarna sker allt mer sällan.</p> <p>Xperia Arc S står sig riktigt bra bland konkurrenterna i Android-lägret. Toppmodellen från Sony Ericsson hör till de bättre Android-telefoner som jag har testat, främst eftersom det nästan hela tiden känns som om telefonen håller jämna steg med mina önskemål om vad den ska göra. </p> <p>Arc S är definitivt den bästa Android-modell från Sony Ericsson som jag har använt.</p>

Plus och minus

Plus

* Nya processorn gör telefonen snabb.

* Riktigt bra skärm.

* Bra kamera.

Minus

* Skärmens pekfunktion något överkänslig.

* Sony Ericssons Timescape-app, som visar innehåll från bland annat Facebook och Twitter, skulle behöva funktioner för att filtrera vad som visas.

Sony Ericsson Arc S

Skärm: 4,2 tum, 854 × 480 punkter.

Processor: 1,4 GHz Snapdragon, 512 MB RAM.

Operativsystem: Android 2.3.

Storlek: 125 x 63 x 9 mm.

Vikt: 117 gram.

Batteritid: 7 timmar tal, 460 timmar passning.

Pris: Cirka 4?500 kronor.

Anders Thoresson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt