Ny Teknik testar: Voddler bra, trots problemen

2009-11-03 23:00  

Brandvägg och bandbredd. Det är det som ger mest krångel med filmtjänsten Voddler när Ny Teknik testar.

Bildkvaliteten är utmärkt och för det mesta fungerar Voddler bra redan i testversionen. Problem blir det om man försöker starta tjänsten bakom en brandvägg, eller har för dålig bandbredd fram till datorn, till exempel i ett trådlöst nät därhemma.

För dvd-kvalitet krävs 2,5 megabit/s och för hd-upplösningen 720p fem megabit/s.

Tjänsten används med ett program i datorn, som med fördel kopplas till tv:n. Navigerar gör man med piltangenterna, return och escape - aldrig med musen. Anledningen är att programmet på sikt ska ligga i en box eller direkt i tv:n och styras med fjärrkontroll. En speciell Voddlerbox med egen fjärrkontroll kommer i år.

Filmerna inleds med två till tre minuter reklam, men startar sedan på några sekunder och visas utan avbrott.

Någon gång hänger sig programmet, och då får man börja om och se reklamen igen. Det går dock att snabbspola eller hoppa till en viss tidpunkt i filmen med tangentkommandon. Tyvärr saknas instruktion för hur man gör.

Saknas gör också sökfunktion för filmer och koppling till sociala nätverk. Detta och andra funktioner, exempelvis för att kontrollera sin bandbredd, kommer framöver, enligt Voddler.

Mats Lewan

Mer om: Voddler Film,

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt