Ny kritik mot Facebook: Inte gjort nog

2020-07-08 15:45  
Facebook hamnar återigen i blåsväder. Arkivbild. Foto: Jenny Kane/AP/TT

Facebook har inte gjort tillräckligt för att motverka diskriminering på sin plattform. Det har en oberoende utredning beställd av företaget kommit fram till, rapporterar New York Times.

"Många i medborgarrättsrörelsen har varit förtvivlade, frustrerade och arga efter att under flera år bett företaget göra mer för att främja jämlikhet och bekämpa diskriminering", går att läsa i rapporten.

Framför allt är rapporten kritisk till hur Facebook gett politiker undantag från reglerna, vilket "gett dem möjlighet att sprida desinformation, skadlig retorik och uppmaningar till våld". Kritiken blev högljudd när Facebook i maj inte vidtog några åtgärder mot ett inlägg från Donald Trump, som Twitter samtidigt flaggade för att ha uppmanat till våld.

Facebook har under de senaste veckorna bojkottats som annonsplattform av hundratals företag, både i Sverige och utomlands.

Mer om: Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt