Ny japansk jätte på chips

2002-10-04 08:32  

Renesas Technology Corp blir namnet på det nya kretsföretag som bildas när Hitachi och Mitsubishi slår ihop större delen av sin halvledartillverkning i ett företag.

Företaget får redan från start drygt 27000 anställda och en beräknad försäljning på runt 70 miljarder kronor. Tillverkningen ska inriktas på LSI-kretsar och flashminnen för mobiltelefoner och hushållselektronik.

Hitachi lägger över i stort sett hela sin kretstillverkning på det nya företaget och Mitsubishi lägger över 80 procent. Båda företagen behåller en mindre tillverkningskapacitet för specialprodukter.

Efter sammanslagningen får Japan tre företagsgrupper för tillverkning av LSI-kretsar. Förutom den nu aviserade gruppen finns Toshiba och Fujitsu samt NEC som flyttar sin kretstillverkning till ett nytt företag i november, skriver Asahi Shimbun.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt