Digitalisering

Ny handbok hjälper hotade bloggare

Bloggare som vill undvika censur och repressalier från fientliga regimer har nu fått sin egen handbok. I den finns handfasta råd om hur man skapar en egen blogg och vilka tekniska hjälpmedel som finns för den som vill vara anonym. Boken, som kan laddas hem gratis, är utgiven av den internationella organisationen Reportrar utan gränser.

Publicerad

"Handbook for Bloggers and Cyber-Dissidents" är på 87 sidor och kan laddas hem gratis från Reporters Without Borders. Bloggare är ofta de enda "riktiga" journalisterna i länder där traditionella tidningar censureras och attackeras av repressiva regimer. Det är bloggare som ser till att omvärlden får reda på vad som händer under ytan i länder som Kina, Saudiarabien, Vietnam, Iran och Uzbekistan.

För att hjälpa dessa bloggare att publicera sina rapporter utan att fientliga myndigheter kommer åt dem har den internationella organisationen Reporters Without Borders, som kämpar för yttrandefrihet, publicerat boken "Handbook for Bloggers and Cyber-Dissidents". Vid sidan av den engelska upplagan finns även versioner på franska, kinesiska, arabiska och farsi.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här