Ny hackerattack mot Telia

2014-12-12 05:53  
Foto: TT

Telia utsattes i natt för en ny belastningsattack, den andra den här veckan.

Omfattningen är inte helt klar men sannolikt har både ip-tv och internetåtkomst drabbats.

– Det började strax efter ett och verkar vara samma typ av attack som tidigare. Ip-tv-boxen startar inte och troligen är det ganska slött att surfa, säger Henrik Johansson, drifttekniker på Telia.

Telia kan inte säga när problemen är avhjälpta eller hur många kunder som drabbats. Det är en attack mot Telias dns-servrar som skapar problemen.

– Vi ser i våra system att det är en attack på gång. Vi försöker se om vi kan blockera och försöker ringa in folk, säger Henrik Johansson till TT.

Under tisdagen och onsdagen skapade den tidigare attacken stora problem för Teliakunder över hela landet. På torsdagen meddelade hackergruppen Lizard Squad att den låg bakom belastningsattacken, som ska ha varit riktad mot spelföretaget Electronic Arts, vars nätleverans tillhandahålls av Telia, skrev Dagens Nyheter på nätet.

Nyligen utsattes Tele2 för en liknande attack och Post- och telestyrelsen har kallat till ett extrainsatt möte efter årsskiftet på grund av problemen.

Mer om: Telia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt