Ny app animerar dina meddelanden

2016-06-02 16:06  
Futurefly lanserar en ny meddelandeapp. Foto: Futurefly

HELSINGFORS. Nya finska bolaget Futurefly vill gamifiera meddelande-appar. Deras Rawr animerar dina textmeddelanden och emojis.

Futurefly har tröttnat på allt prat om trenden gamification, alltså att använda datorspelstänk i andra verksamheter. Men som tidigare spelutvecklare är de övertygade om att spel kan förändra sättet som du skickar meddelanden på.

– För två veckor sedan kom vår nya app Rawr till App Store och om tre veckor kommer den till Android, säger medgrundaren Oskari Häkkinen. Vi har redan sett att folk lägger mycket mer tid hos oss andra meddelandeappar.

Han tror att en av förklaringarna till det är att det tar tid i början att bygga en 3d-avatar med alla inställningsmöjligheter som finns. Avataren och att den animeras är det som gör att Rawr sticker ut från mer etablerade konkurrenter som Facebooks Whatsapp och Messenger och Viber. Appen låter dig också prata med slumpvis utvalda andra användare, helt anonymt. Ungefär som heta linjen, på 1980-talet.

– Vi hade ungefär en miljon besök första helgen som vi var live, säger medgrundaren Pietari Päivänen.

Vad ska ni tjäna pengar på?

– Vi tjänar pengar på köp inuti appen. Man kan köpa kläder och skor till sin avatar. Vi har också samarbeten med företag och klädmärken.

Många av de andra som startar meddelandeappar har blivit uppköpta av stora bolag, som Facebook och japanska Rakuten. Siktar ni också på det?

– Man kan inte sikta på det. Vi gör det här för att skapa en bra produkt och vara passionerade i vårt arbete, säger Oskari Häkkinen.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Futurefly

Ort: Helsingfors.

Startat: januari 2014.

Riskkapital: Bland annat tre miljoner dollar från amerikanska investerare.

Anställda: 13 st.

Gör: Chattapp med animerade avatarer.

Mer om: Gamification

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt