Nu släcker Indonesien ner internet

2019-08-22 13:51  
Foto: TT/Burhan

Indonesien har stängt av tillgången till internet på östra Papua för att hindra provocerande inlägg i sociala medier som kan leda till nya oroligheter.

– Det här är ett försök att stoppa falska rykten och viktigast av allt, hindra människor från att dela meddelanden som kan sporra till rashat, säger regeringstalesmannen Ferdinandus Setu.

Omkring 1.200 poliser har satts in för att dämpa de tidvis våldsamma protesterna. På onsdagen greps 34 personer i staden Timika där tusentals demonstranter kastade stenar mot en parlamentsbyggnad, butiker och ett hotell.

Protesterna inleddes när 43 studenter från Papua fängslades på Java sedan de böjt en flaggstång under firandet av Indonesiens självständighetsdag. Enligt en aktivist ska polisen ha använt tårgas mot studenterna och ha kallat dem för apor.

Mer om: Internet

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt