Nu öppnar betaltjänsten för kryptovaluta – även utanför USA

2021-08-23 07:53  
Paypal lanserar en tjänst som låter bolagets kunder handla med kryptovalutor. Foto: Richard Drew/AP/TT

Betaltjänsten Paypal öppnar för sina kunder i Storbritannien att köpa, sälja och investera i kryptovalutor via betalplattformen. Det blir bolagets första expansion av tjänsten sedan den lanserades i USA i slutet av förra året, rapporterar CNBC.

– Det har gått väldigt bra i USA, säger Jose Fernandez da Ponte, chef för digitala valutor på Paypal, till tv-bolaget.

Utökningen till Storbritannien sjösätts i veckan och inom några veckor kommer samtliga brittiska kunder som uppfyller kraven att kunna handla med fyra olika kryptovalutor via Paypal: bitcoin, ethereum, litecoin och bitcoin cash.

”Pandemin har påskyndat det digitala skiftet och innovationen inom alla våra livsområden, inklusive digitaliseringen av pengar och en tilltagande konsumentanpassning av digitala finansiella tjänster”, säger Jose Fernandez da Ponte enligt nyhetsbyrån AFP.

Läs mer: Har vi råd med bitcoin? Kryptovalutan förbrukar nästan lika mycket el som hela Sverige

Sedan några månader tillbaka kan bolagets amerikanska kunder också använda kryptovaluta som betalmedel när de handlar och betalar via Paypal.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt