Nu kan du betala med din nummerplåt på bilen

2019-02-18 12:33  
Foto: Joakim Ståhl / SvD / SCANPIX / TT

Saknar du biljett? Ingen fara, det är bara att köra rakt ombord medan betalningen automatiskt utförs med hjälp av din nummerplåt.

För från och med nu kan den som färdas över Öresundsbron eller åker färja med danska Molslinjen _ som bland annat trafikerar Kattegatt mellan Själland och Jylland samt rutten Bornholm och Ystad – nämligen välja att betala för biljetten genom att nummerplåten automatiskt scannas av, rapporterar danska nyhetsbyrån Ritzau.

Det nya systemet, Pay By Plate, är redan i bruk på Stora Bältbron. Hittills har 175 000 kunder aktivt registrerat sig för att använda betallösningen och kopplat den till sitt betalkort.

Tekniken bygger på samma system som hittills använts på Öresundsbron, den så kallad Brobizzen som automatiskt registrerar innehavarens fordon då den passerar betalstationen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt