Nu får datatrafiken avgöra Telias räkning

2013-03-26 10:28  

Fria mobilsamtal, sms och mms till fast pris. Det som i stället avgör summan på räkningen från Telia blir datatrafiken. Dessutom får alla familjens prylar dela på kakan.

Telia säger sig vara först i Europa med en ny abonnemangsform som innebär obegränsade samtal, sms och mms inom Sverige för ett fast pris på ungefär 400 kronor i månaden. I priset ingår två gigabyte datatrafik, vilket kan utökas upp till tio gigabyte mot ett tillägg.

Att endast datatrafiken avgör räkningens storlek är den ena utmärkande egenskapen med abonnemanget.

Den andra är att både familjemedlemmars mobiler och hushållets uppkopplade prylar kan läggas till på samma räkning, och dela på samma mängd datatrafik.

Ytterligare mobiler kostar ungefär 150 kronor i månaden medan prylar som bara använder datatrafik kostar runt 30 kronor per månad.

Det nya abonnemanget kan ses mot bakgrund av att mobiloperatörer världen över ser intäkterna för samtal och sms rasa samtidigt som de har svårt att kompensera för de minskade intäkterna genom försäljning av datatrafik.

Läs även Helen Ahlboms krönika om mobiloperatörernas situation.

Mats Lewan

Mer om: SMS Telia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt