Nordisk Mobiltelefon täcker 90 procent

2007-09-27 09:29  
Rikard Slunga och Nordisk Mobiltelefon har idag ett nät som täcker 90 procent av befolkningen.

- Vi är stolta över att vi har nått så här långt på ett år, säger Rikard Slunga, vd på Nordisk Mobiltelefon.<br></br>3g-nätet når 100 procent i till exempel Skåne och Halland. Norrbotten har den svagaste täckningen, 80 procent.

Nordisk Mobiltelefon bygger sitt nät på den amerikanska 3g-teknologin cdma2000. Nätet är byggt på de gamla nmt-frekvenserna.

- Vårt mål, att täcka 90 procent av hela landet, har vi nått. Vi kommer aldrig att nå alla överallt, men fler än nu, säger Rikard Slunga.

Att täckningen är sämst i de norra delarna beror bland annat på att infrastrukturen är sämre där. Restriktioner, som de som gäller i till exempel Sareks nationalpark, sätter också stopp för en hundraprocentig täckning.

En 3g-basstation i Ritsem i Lappland, byggd av Nordisk Mobiltelefon, är det senaste tillskottet för spridningen av mobilt bredband till fjällvärlden.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt