Nokia tar kontroll i Alcatel-Lucent

2016-01-04 13:56  
Nokia förhandlar om köp av Alcatel-Lucent.

Nokia kontrollerar nu omkring knappt 80 procent av Alcatel-Lucent, enligt franska myndigheter. Nokia-aktien hade vid lunchtid stigit något på en kraftigt sjunkande Stockholmsbörs.

Villkoren för affären, som tillkännagavs i april förra året, var att Nokia skulle kontrollera minst 50 procent. Nokia erbjöd 0,55 Nokiaaktier per aktie i Alcatel-Lucent. Budtiden tog slut den 23 december.

Läs mer:

Läs mer: Nokia köper Alcatel-Lucent

Den nya koncernen kommer att ha en total omsättning på omkring 25 miljarder euro, och Nokia hoppas att samgåendet ska leda till att koncernen blir en vassare konkurrent till Ericsson och kinesiska Huawei.

”Vi är glada över att erbjudandet har varit framgångsrikt och att Alcatel-Lucents investerare delar vår framtidstro för det sammanslagna bolaget”, säger Nokias vd Rajeev Suri i en skriftlig kommentar.

 
 

Följ Ny Teknik på Facebook!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt