Neonode licensierar ut sin skärmteknik

2005-10-06 07:30  
Z-Force

Bakom tisdagens ledningsförändringar i den svenska mobiltillverkaren Neonode ligger en stor licensaffär om Neonodes patenterade ljusstrålestyrda optiska skärm-teknik Z-Force, uppger avgående vd Marcus Bäcklund.

Nenodes "svepteknik".
- Vi har tecknat oss för en mycket stor licensaffär med en mycket stor global aktör, säger Marcus Bäcklund till webbtidningen di.se.

Några detaljer om den nya samarbetspartnern ges inte och på Neonodes hemsida har man bara lämnat uppgifter om själva ledningsförändringen.

Marcus Bäcklund slutar som vd och går in som arbetande vice styrelseordförande. Styrelseledamoten Per Bystedt går in som tillförordnad vd och nyrekryteringen Tommy Hallberg från Cybernetics Solutions har anställts som vice vd.

Marcus Bäcklund och Per Bystedt gick in i Neonode i maj 2004 i samband med att den första produkten började närma sig marknadslansering. Marcus Bäcklund har varit vd för internetkonsultbolaget Cell Networks och Per Bystedt för internetföretaget Spray.

Neonode grundades av 2001 av Magnus Goertz, som utvecklat en mobiltelefon med ett helt nytt patenterat gränssnitt, Neno, och en helt ny patenterad skärmteknik, Z-Force, som bygger på att ett finger sveps över skärmen och styr mobilens olika funktioner.

- Tekniken kan också användas på digitalkamerors skärmar och bärbara datorers mousepads, säger Marcus Bäcklund till di.se.

Enligt Marcus Bäcklund var Neonode finansiellt mycket illa ute och det aktuella licensavtalet har räddat företaget från en hotande konkurs.

- Det här avtalet gör oss säkra på framtiden, säger han till di.se.

Lars Anders Karlberg

Mer om: Neonode

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt