Nätskurkarna älskar fotbolls-VM

2014-06-12 08:24  

Stockholm (TT). Tänk dig för innan du klickar på länkar med namnen Ronaldo eller Messi under fotbolls-VM. Det finns en klar risk för att länken leder till en virussajt.

Så fort det drar ihop sig till stora internationella evenemang har cyberbrottslingarna örnkoll på vad folk mest letar efter på nätet och skapar falska sajter som sprider virus.

Inför fotbolls-VM i Brasilien har säkerhetsföretaget Intel Security granskat länkarna som lockar med toppspelarnas namn. I Cristiano Ronaldos fall gick 3,76 procent av länkarna till skadliga sajter och Lionel Messi låg strax efter.

– Det är alltid tråkigt när en fest som fotbolls-VM hamnar i fokus för bedrägeriförsök, men också tyvärr helt logiskt. Cyberbrottslingar anpassar sin verksamhet efter den information som är hetast och ingenting i världen är hetare än fotbolls-VM och dess stjärnor just nu, säger Fredrik Möller, vd för Intel Security i Norden.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt