Nätjättar ökar kampen mot IS

2016-02-25 15:01  
Traditionell övervakning av Islamiska staten är meningslös, menar experter som BBC pratat med. Foto: TT

I ett försök att växla upp kampen mot extremistgruppen Islamiska staten (IS) på nätet har Obamaadministrationen formerat något av ett drömlag med representanter från flera olika nätjättar.

Chefer för företag som Apple, Twitter, Snapchat, Facebook, MTV och Buzzfeed har mötts på det amerikanska justitiedepartementet för att erbjuda sin expertis, rapporterar CNN som hänvisar till en källa med insyn.

Jihadisterna har i stor utsträckning använt sig av sociala medier för att nå möjliga rekryter och stärka sitt varumärke. Men enligt Nick Rasmussen, chef för den amerikanska myndigheten för terrorbekämpning, har administrationen gjort framsteg i kampen mot IS på nätet.

– Vi har sett mer aggressiva nedslag på sociala medier-plattformar, vilket är en bra sak, sade Rasmussen på mötet, enligt källan.

Vita huset och justitiedepartementet har inte velat kommentera mötet.

    

  

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL