Nasa-mannens plan: Plantera en miljard träd om året – med drönare

2015-04-28 07:25  
Metoden att använda drönare för att plantera träd är inte bättre än att handså. Men det går väldigt mycket fortare, uppger företaget BioCarbon Engineering. Foto: BioCarbon Engineering

Med hjälp av drönare vill företaget BioCarbon Engineering mota skogsskövlingen i världen.

Varje år huggs 26 miljarder träd ned medan 15 miljarder blir återplanterade. Nu vill förre Nasa-ingenjören Lauren Fletcher vända på sifforna, skriver The Independent.

Med hjälp av drönare vill företaget BioCarbon Engineering plantera en miljard träd om året. Att plantera träd för hand är långsamt och dyrt. Drönare skulle effektivisera systemet, anser Fletcher.

– Det enda sättet vi kan ta oss an de här gamla problemen är med teknik som vi inte hade tillgång till tidigare. Med det här angreppssättet kan vi möta storleken på problemet där ute, säger han till The Independent.

Först skulle drönaren flyga runt och rapportera om områdets potential gällande återuppbyggnad. Sedan sänker drönaren ned sig till två-tre meter ovanför marken och skjuter ut kapslar med frön som är preparerade för sådd.

Fletcher framställer inte metoden som bättre än handsådd. Men bra mycket snabbare.

Om två operatörer manövrerade flera drönare skulle det vara möjligt att plantera upp till 36 000 träd om dagen, tror Fletcher. Kostnaden skulle bli runt 15 procent av den från traditionella metoder.

Företaget hoppas ha fullt fungerande drönare vid slutet av sommaren.Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Frida Sjödin

Mer om: Drönare Nasa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt